Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přátelské utkání proti výběru gymnasia bylo zajímavé zpestření našich tréninků. Osobně jsem očekával relativně snadnou záležitost s tím, že mladé juniory, bez velkých házenkářských zkušeností lehko přehrajem.

 

Sešli jsme se v této sestavě: Přemek, David, Kuba D., Standa, Malda, ŠiMi st., Šimi ml., Martin V., Hary a Patrik

 

Náš obvyklý hráč Kuba P. nastoupil za Gymnasium a naše brankářská jednička zotavující se po zranění Karel se ujela role nejtěžší – rozhodcovské. Utkání se odehrálo ve velké hale což jak se později ukázalo bylo větším problémem než jsme si byli ochotni před hrou připustit. Soupeř byl mladý dynamický tým s vysokými hráči a dobrými střelci, disponoval vynikající kondicí. Jeho slabinou byla malá sehranost a nízká taktická vyspělost – několik branek dostali čistě z nedohraných situací.

 

Hned od počátku hry bylo evidentní, že přehrát středoškoláky nebude zas až tak jednoduché jak se zdálo, velké problémy s hrou měla křídla, která nevěděla ve velkém prostoru kam se stavět a z jakého úhlu střílet. Tradiční tréninkový střelec Honza Š střelil sice 3 branky, ale spousta střel končila mimo nebo byla lehkou prací pro gólmana hostů. Vázla nám sehranost, spojky čekali na míč a nebyli schopny si 3 x přesně přihrát v běhu a vytvářet si dobré pozice ke střelbě. První půle byla divoká, GOA se ujala vedení a mírný náskok si udržovala až do konce poločasu. Tvrdší srovnání v našem týmu snesl snad jen Přemek, který dokázal zakončit prakticky ze všech situací a ve hře měl i slušný přehled, takže dobrou přihrávkou přiváděl obranu soupeře do rozpaků, střelecky se také dařilo Patrikovi. Poločasový výsledek skončil 11:10 pro GOA. Během prvního poločasu došlo k vyloučení Patrika za sprosté výrazy během hry, což bychom si měli odpustit.

 

Druhý poločas začal úplně jinak. Naše družstvo jakoby bylo polito živou vodou, dokonce jsme dali góla z brejku a po krátké době jsme rozjeli náš brankostroj. Byli jsme živější, prosazoval se Přemek, ale i další ŠiMi, Patrik, Kuba, Standa, David, Martin, dá se říci, že všichni, Malda vystřídal v brance Standu a zpočátku se mu dařilo velice dobře, v prvním poločase chytal Standa a i on ukázal, že je velmi dobrou alternativou do branky. Za krátký okamžik jsme tympánům gólově odskočili a dostali se do vedení až o 5 branek. Dorostenci nejednou nevěděli co hrát, naše obrana jim dělala problémy a naopak sami se špatně přesouvali. V okamžiku, kdy jsme vedli o 4 branky jim však odešli 2 hráči a tudíž jich bylo málo a potřebovali doplnit. Naší největší chybou bylo, že jsme nechali Přemka ať k nim přejde. Jsem přesvědčen, že kdyby šel k soupeři kdokoliv jiný neprohráli bychom. Přemek šel do brány, čímž uvolnil do hry Kubu P. a došlo k tím k faktickému posílení soupeře. Těžko říci, co bylo pro nás horší, jestli to, že odešel jediný skutečný střelec k týmu, nebo to, že Přemek zachytal vynikajícím způsobem. Naše hra se rozsypala jak domeček z karet. Najednou jsme nehráli nic. Spojky zabíhali příliš blízko k obraně a tudíž bylo velice těžké jim přihrát. Křídla sice bojovala, ale střelecky se neprosazovala. Od okamžiku, kdy odešel Přemek jsme dali dohromady jen 2 góly, zatímco soupeř jich dal 10. Nestíhali jsme brejky, nevraceli jsme se, kazili přihrávky a když už jsme zakončovali pak za špatných pozic a slabě. Soupeř tedy nakonec vyhrál o 4 branky, přesné skóre není známo, ale já ho odhaduji na zhruba 24:20 pro GOA. Pozastavit se ještě můžeme nad tím, že naše družstvo mělo 3 vyloučené hráče Patrika již sem zmiňoval a 2 x si musel odpočinout Hary, kdy zejména jeho druhý faul vypadal hrůzostrašně a vzhledem k charakteru utkání i nepochopitelně.

 

Trénink 4. 12

 

To si počtem – tak už jen krátce. V pátek 4. 12. 2009 se konal tradiční házenkářský trénink. Nejprve je nutné říci, že trénink byl poznamenán jednou nepříjemnou událostí a tou byla Jindrákovic zabíječka, takže jsme rázem přišli o 2 hráče. Sešlo se nás tedy málo a to ještě Hary dorazil až po osmé /byl omluven/ v deseti lidech se házená hrát, ale za moc obvykle nestojí, proto jsme se usnesli, že budeme hrát fotbal, načež přišel Hary a řekl, že budeme hrát házenou a tak jsme hráli házenou J v jedenácti.

 

Žlutí: ŠiMi, Hary, Šimi, Malda, Hajčus, Martin V

 

Barevní: Kuba D, Kuba P, Standa, Katka a Ondra

 

Takže to bylo jako obvykle běhaví proti větší přesile. Žlutí si věřili a hned se ujali vedení 1:0, jenže to bylo na dlouho poslední vedení ve hře, barevní byli běhavější a žlutí hráli přesně tak jak při přátelském utkání – tedy hrozně. Barevní hráli všichni dobře a hra jim šla od ruky postupně si vypracovali zhruba 4 brankový náskok, který si bezproblémově udržovali, někdy byl i vyšší a na oplátku pokud se žlutí dostali tzv. na dostřel, barevní přidali a opět odskočili. Na závěrečných zhruba 10 minut však žlutí změnili taktiku a přestali se střídat v bráně do které se neohroženo postavil Hajčus. Jeho reflexy trénované softballem jsou vynikající a v bráně mu to tentokrát šlo velice dobře. Žlutým se tedy ustálila sestava a mělo to na jejich hru velmi pozitivní efekt. Ve hře dopředu se začali prosazovat a obrana s vynikajícím gólmanem zdála se takřka neprostupná. Stalo se tedy to co se ne vždy povede, že před hrou na dva vítězné byl stav nerozhodný. Žlutí si pak s barevnými lehko poradili, napřed dali gól na ten se podařilo barevným reagovat a pak žlutí přidali další 2 branky a zaslouženě vyhráli. Celkově bylo jejich skóre vyšší o 2 branky. To sem píšu kvůli Kubovi P., který tvrdil, že jen o jednu branku J.

 

Co nás čeká?

 

11.12.2009 trénink – bude nás méně, ale na fotbal by to mělo stačit. Po zranění přijde Karel, 4 hráči /Kuba, Katka, Malda a Přemek/ jsou sice na horách, ale 10 nás bude určitě. Proti minulému tréninku bude úbytek pouze 2 hráčů a navíc přijde Karel, takže těch 10 je celkem jistých a fotbal hrajeme již od osmi, takže koukejte přijít.

 

18.12.2009 – sváteční trénink by měl být ve velké hale, tak se snažte dorazit v hojném počtu. Tam to ani ve 12 nemá velkou cenu – ideální je tak 16 hráčů.

 

 ŠiMi

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Beseda Bar

(Radim, 16. 12. 2009 16:21)

Přijďte do Besedy, dáme panáka!

správní sportovci

(Kuba, 16. 12. 2009 10:15)

Florbalisti jsou lenochové a už dělají vánoční úklid - takže před námi bude volno.
Nad hospodou jsem přemýšlel, ale nevim, zda nám někde budou chtít před Vánocema dát rezervačku na desátou večerní...

Vánoční trénink v hale

(Přemek, 16. 12. 2009 7:22)

Zdravím všechny sedlčanské házenkáře a jejich příznivce. Podařilo se mi na pátek od osmi (po florbalistech) zamluvit halu na gymplu na vanoční trénink. Takže přijdě včas a hlavně všichni. A cukroví a dárky pro mě vemte s sebou :-).

A nevíte někdo o nějaké hospodě pro následnou tiskovku? Obávám se, že všude bude plno.

hi hi hi

(Kuba, 15. 12. 2009 16:04)

Jen ho nech ;-) My jsme měli dobrý pocit z našeho předvedeného výkonu...jestli ho měli i soupeři, tak to je smutný, protože nás měli papírově naprosto roznést na kopytech (jejich početní ani výšková převaha se však neprojevila, zkušenosti také ne)

hi hi

(Katka, 15. 12. 2009 0:12)

Šimi, napřed píšeš, jak jste hráli špatně, a na konci je z toho zasloužená výhra. Neuvěřitelné. Asi jste si to zasloužili tím, že se vás tam motalo o jednoho více :o)))))))

ŠiMi

(Odveta???, 14. 12. 2009 23:53)

V pátek se rýsuje odveta s Gymnasiem. Aby měl vánoční trénink větší náboj pozvali jsme přes Kubu P. i gymnazisty, abychom jim odvedli minulou prohru. Vše je ještě v jednání, ale počítejte se vším.

ŠiMi

(Komentáře ukazují, 14. 12. 2009 23:52)

Komentáře ukazují, kdo neumí prohrávat. Pokud někdo prohraje jak na góly tak na 2 vítězné, měl by být potichu a šoupat nohama. Ale najdou se i tací, kteří výhru neunesou a pak píšou komentáře, stížnosti atd.... My vítězové se už jen dobře bavíme :D.

"zasloužená výhra"

(Kuba P, 14. 12. 2009 19:10)

Nechali jsme žluté vyhrát, protože tam byli hráči, co neumí prohrávat, ještě ke všemu když byli v početní převaze :-D A ŠiMi by pak nenapsal vzteky ani článek :-)

pochvala

(Katka, 14. 12. 2009 17:36)

Šimi, fajnový článek... a hrozně dlouhý, nebudeš psát romány? Jen jsi si mohl odpustit jednu lež, a to, že 4.12. si žlutí výhru zasloužili (tomu sám nevěříš!). :o)

míč

(ŠiMi, 10. 12. 2009 22:42)

Bez starosti, minule sme ho sice zapomněli, ale tentokrát se to již nestane, bo je u Honzy i s dresy a jeho žena si to napsala i do kalendáře, abychom nezapomněli :-)

míč

(David, 10. 12. 2009 21:56)

Hlavně Šimi nezapomen vzít s sebou míč na fotbal!!!!!!

Ještě sem zapomněl

(ŠiMi, 10. 12. 2009 20:31)

Ještě jsem zapomněl podotknout, že házenkáři z GOA na středoškolských hrách uspěli a jen vinnou zvláštního rozhodnutí organizátorů skončili až druzí. Myslím, že mluvím za všechny, že pokud by si kterýkoliv z hochů chtěl s námi zahrát, bylo by to pozitvní pro celou sedlčanskou házenou a námi velmi vítáno.