Jdi na obsah Jdi na menu
 


V pátek jsme se začali scházet v obligátním čase pět minut po tři čtvrtě na osm. Jenže se ukázalo, že tělocvina je zavřená, a protože tentokrát jsme byli bez Martina Vodňanského, neměl nám ani kdo odemknout. Naštěstí se naše omladina ráda proběhla pro klíče a i když nás chvíli napínali tím, že uklízečku nezastihli, nakonec se jim nás zželelo a z kapsy vytáhli vytoužené klíče k tělocvičně.

Po uplynulých hubených týdnech, kdy jsme se scházeli sotva na fotbal, se v pátek situace změnila. Díky Davidovi, který se vrátil po delší přestávce způsobené zraněním na lyžích evokujícím známý citát z filmu Anděl na horách ("Skáču dobře, skáču rád"), omladině (Ondra, Dáreček a Tomáš) a nové posile od softbalistů (Martin) nás bylo 14, což byl počet více než dostatečný na to, abychom si konečně zahráli házenou.

Kapitány se pro tentokrát staly Harry a David. Přemek, který chtěl konečně rozdělit sehranou dvojici Harry - Šimi, se je sice snažil postavit proti sobě do rolí kapitánů, ale ani jeden z nich něco takového nepřipustil. Takže jak se dalo čekat, Harry okamžitě zvolil Šimiho, David Karla. Dál se K Harrymu a Šimimu připojili Přemek, Standa, Ondra, Láďa a Malda. David si kromě Karla vybral ještě Kubu a Katku, Martina, Dárečka a Tomáše. Zkušenosti v poli jasně byly na straně Harryho a spol. Na druhé straně zase dominovala dravost mládí.

Zkušenosti z počátku jasně převládaly. David a spol. neměli nejmenší šanci, ke střelám se dostávali jen z velké dálky a tím nemohli střídající se brankáře (Standa, Přemek, Harry a Šimi) nijak ohrozit. Ani v obraně se jim nijak nedařilo. Možná se na tom projevilo Davidovo zranění, Martinova nezkušenost (přeci jen byl na tréninku poprvé, i když bylo vidět, že je to sportovní talent). Chybou taky bylo, že křídla (Tomáš a Dáreček) hráli nelogicky přes ruku. Ani Karel v bráně příliš nepodržel. Naopak Šimi, Harry i Ondra překypovali energií a vymýšleli jednu kombinaci za druhou až z toho zrak přecházel. Přemek už se na to nevydržel koukat a nabídl jasně rozhozenému soupeři, aby se týmy trochu promíchali. David a spol. na to ale nepřistoupili. Právě naopak, tento okamžik je nakopl a vyhecoval.

Najednou začal Kuba víc běhat a prosazovat se v rychlých protiútocích. Občas se povedla i přesná přihrávka na Katku hrající na pivotu. Rozstřílela se i obě mladá křídla a tu a tam se trefil i David s Martinem. Naopak v Harryho týmu zavládla bezmoc. Přeci jen asi začali docházet síly. V obraně se nedařilo, ale daleko horší to bylo v útoku. Nevycházely přihrávky, hra byla zbrklá, navíc se rozchytal Karel a začal být neprůstřelný i z breaků. Stav se začal vyrovnávat. Standa se pokusil se situací něco udělat a v zápalu hry dal Davidovi ochutnat, jak je házená tvrdá hra, a trefil do hlavy (určitě nechtěně :-) ). David je ale nejspíš zvyklý na větší rány. Jak mi prozradil nejmenovaný zdroj, dokonce v mládí hrál dětskou hru "berany, berany, duc" s opravdovým beranem. Informace, kdo tenkrát vyhrál, se nedochovala. Ale asi David (i když možná z následky) - ten totiž skončil jen na chirurgii, kde mu sešili hlavu několika stehy, zatímco beran skončil na pekáči.

Nakonec hra dospěla za téměř vyrovnaného stavu téměř do konce. Hra na dva góly byla tentokrát velmi napínavá. Žádný tým nedokázal dát dvě branky za sebou. Pokaždé se podařilo soupeři vyrovnat a tím získat matchball. Nakonec vzal osud do svých rukou Tomáš a perfektní střelou z křídla ukončil velmi napínavé utkání, které tak nejspíš zaslouženě vyhrálo Davidovo družstvo.

Po zápase následovala tiskovka a navíc ti, kterým to síly a volný čas dovolily, ještě druhý den vyrazili na pochod Praha - Prčice (něco o pochodu se snad, jak doufám, dozvíme alespoň z komentářů).

Na závěr si snad lze jen přát, abychom se v takovémto počtu scházeli i nadále a aby nová posila - Martin - setrvala na házené i nadále.

Sportu zdar.

PJ
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

účast

(hary, 22. 5. 2008 1:06)

Zdar,sic jsem minule nahlásil svoji nepřítomnost na příštím tréninku,možná se přeci jen budu moci dostavit,ale až po osmé hodině.Není to však na 100 pro.

Poděkování

(Přemek, 20. 5. 2008 12:57)

Děkuji všem za pochvaly. Jen jestli to není jen mazaní medu kolem pusy. Na to si moc nepotrpím. A taky nevím, co máte všichni s tím super pátečním večerem. Mně osobně bylo špatně ještě v neděli :-(.

Pěkný víkend

(Páté od vozu, 19. 5. 2008 23:34)

Článek opět vynikající - Přemek potvrdil, že v psaní zpráv je nenahraditelný! Oslava skvělá (až na to, že na konci museli za některé dopíjet panáky kolemjdoucí) :-). Házená perfektní (až na to, že jsem hrál jako trouba a nebyl jsem schopen kloudně nahrát). Tím se chci omluvit všem spoluhráčům - hlavně Dárečkovi. Příště se polepšim!!

omluva

(Druhý ze DVOU, 19. 5. 2008 23:09)

Čus bando, omlouvám se, ale na 90% nedorazím na trénink (ze studijních důvodů :o( ). Tak koukejte pořádně zatrénovat, do konce "sezóny" vám nezbývá moc času :o) Jinak Přemku, článek opět perfektní! Jo a díky všem za páteční večer, bylo to super. :o)

Tvůrčí krize? Rozhodně ne!!!!!!

(Šimi, 19. 5. 2008 21:51)

Milý Přemku, minule si na tiskovce mluvil o tom, že Ti dochází nápady a nevíš co psát. Tento článek je vynikající výstižný a plný nových informací /to o tom beranu/. V sobotu jsem byl jeden ze DVOU! házenkářů jdoucích do Prčic. A vzhledem k Přemkově svátku, který jsme společně slavili již v pátek na tiskovce, bylo to velice složitých 28 km. Ale došli jsem oba bez úhony a v relativně dobrém čase. Příští rok snad nezklamete a vesele se přidáte. Sportu zdar a v pátek na viděnou.

Pochvala

(david, 19. 5. 2008 18:05)

rád bych touto cestou udělil Přemkovi ústní pochvalu za článek. Článek se mu velice povedl. Doufám, že takovejch bude více. V pátek snad dorazím. Sportu zdar. David

Omluva

(Přemek, 19. 5. 2008 16:58)

Ahoj. Omlouvám se na tento pátek z tréninku. I když mi to někteří neuvěří a budou připisovat mou nepřítomnost neunesení poslední prohry, je mi to docela líto. Snad se ale sejdete v dostatečném počtu i bez mé maličkosti.