Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. 10. 2010

První říjnový den roku 2010 přinesl zajímavé střetnutí mezi 2 selčanskými házenkářskými týmy. Již 3 utkání v řadě mezi GaSOŠE a neformálním házenkářským spolkem byl vyprovokován tím, že v místě tradičních házenkářských tréninků spala 2 softballová družstva, která přijela až z dalekých Kunovic odehrát v Sedlčanech turnaj. Jak dopadla děvčata v softbale ví jen Karel, ale všichni házenkáři si zřejmě dlouho budou pamatovat výsledek 28:26 z přátelského utkání.

Ale popořadě. Hlavním rozhodčím se za aplausu všem hráčů na palubovce stal Hary Pišulka, který ač po plastice vazů pískal s dostatečným nadhledem, sice přísně, ale spravedlivě :-). Velký dík mu patří i za to, že díky jeho obětavosti jsme mohli střídat a nemusel jeden z nás rozhodcovat.

Sestava házenkářů: Karel, Přemek, Patrik, Ondra, David, Katka, ŠiMi, Šimi

GaSOŠE disponovali hráčskou, fyzickou, výškovou i fanouškovskou převahou (hala byla velmi slušně zaplněna). Ještě musím doplnit, že 2 kmenoví hráči házenkářů nastoupili za GaSOŠE - "přeběhlíci" se pro tentokrát jmenuji Patrik a Pařez a nesmím zapomenout ani na Laskiho, který dorazil na utkání, převlékl se, ale po rozcvičení se rozhodl, že nenastoupí ze zdravotních důvodů.

Pravdou je, že házenkáři měli výhodu ve zkušenostech a zároveň disponovali lepšími psychikou /přeci jen sou zvyklí prohrávat/. Zápas začal podle očekávání a skóre hrozivě narůstalo. Za stavu 5:0 pro GaSOŠE vstřeli Ondra 1. gól házenkářů z údajného přešlapu. Arbitr však gól uznal a od té doby jsme byli středoškolákům vyrovaným soupeřem. Pravdou je, že na obou stranách dominovaly útoky před obrany a oba gólmani podali velmi nadstandrtní výkony za které mohou být na sebe pyšní.

Vysoké GaSOŠácké spojky dělali házenkářům problém, stejně jako rychlá křídla. Dorostenci nedokázali pokrýt Přemka a Patrika a z křídelních prostorů se prosazoval i Ondra, ikdyž jeho úspěšnost střelby by mohla být ještě vyšší. Kupodivu se házenkáři dokázali prosazovat i z brejků. GaSOŠE měla samozřejmě na brejcích svou hru postavenou a nutno říci, že nebýt neuvěřitelného Přemkova fyzického fondu, jistě by se brejky prosazovali ještě více.

V půli vedlo GaSOŠE 14:11, házenkáři však zmobilizovali síly a jejich odhodlání bylo velké. NEPROHRÁT, NEPROHRÁT. Okamžitě po změně stran začali dorostence stahovat a po několika promarněných šancí na srovnání se to nakonec podařilo za stavu 19:19. Vyrovnání kupodivu prospělo více mladšímu týmu, který následně opět zvýšil své vedení až na 4 branky /23:19/, pak ovšem opět přidali házenkáři, kteří se za stavu 27:26 dostali do vedení, rozhodčí v té době hlásil 2 minuty do konce. Dorostenci již nebyli schopni skore srovnat, kdy se opět vytáhl Karel, který se rozhodl, že za něj již žádný míč neprojde. Naopak házenkáři ještě dokázali skóre v samém závěru navýšit Hip Hip Hurá.

Na další házenkářské setkání se těšme opět příští pátek ve 20:00 před starou halou. Pokud bude mít některý z mladých hráčů zájem je samozřejmě vřele vítán.

                                                       sportu zdar a házené zvlášť
                                                                   ŠiMi

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

omluva

(Kuba, 4. 10. 2010 22:44)

Omlouvám se za zpochybnění našeho výkonu v komentářích předchozího článku. Gratuluji všem házenkářům, že konečně studentíkům natrhli predel :-D Doufám, že to je začátek vítězné šňůry a už nás nikdy neporazí :-)