Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tréninky 18 a 25 listopadu 2011

26. 11. 2011

18. listopadu:

Den po státním svátku nebylo vůbec jisté, zda se sejdeme v minimálním počtu 4 hráčů. Situaci nakonec zachránili Šimi, kdy oba vzali své partnerky, když se k těmto 4 hráčům přidal ještě Kuba se Standou bylo jasné, že hra bude mít úroveň a kvalitu.

První problém nastal se Standou, který ještě ve 20:15 nebyl na tréninku a na telefonické urgování oznámil, že s pracovním kolektivem hrozně kalil, teprve dorazil domu, balí si věci a vyráží. Raději jsme se jej ani neptali zda vozem či pěšky, ale vzhledem k tomu jak brzy se na tréninku objevil, dá se předpokládat, že za krátkou dobu bude opět potřebovat vlastního řidiče .

Nejvíce překvapená asi byla Jitka, protože jsme stáli dlouho dobu před tělocvičnou ve složení, Kuba D., Katka, Šimi, ŠiMi a ona. Tělocvična zamčená a my neměli klíče. Už začala Jeníkovi spílat, že celá házená je jen habaďůra, a když se rozhodla, že jednou půjde s námi, tak přivedl široké příbuzenstvo, aby to vypadlo, že se scházíme.

Kuba z nervozity začal házet šutry na galerku, ale ukázalo se, ž Sedlčanští siláci reagují až na desátou ránu. Nakonec se však z okna vynořila silueta golema a klíč nám hodila. Tak jsme se došaten přeci jen dostali a hra mohla začít.

Výsledek ani složení týmů není důležitý, protože se týmy i promíchali. Zajímavostí ovšem bylo, že Jitka, která hrála fotbal úplně poprvé se během tréninku naučila trochu kopat a na konci patřila už mezi nejlepší hráče. Voleje, kličky, brejky - jak málo stačí, aby mezi nás hráč zapadl. Trénink proběhl bez zranění, jedinou kaňkou na něm bylo to, že poprvé po 15 letech se po tréninku nešlo na pivo.

25. listopadu 2011

Tento trénink se velmi vydařil a je hned vidět jak je dobré, když se na trénink sejde větší počet lidí. V 19:57 nás bylo před tělocvičnou již 5. Tělocvična byla odemčena a tak jsme se šli svlékat. Přemek sice chvíli brblal, že je nás málo, ale byl uzemněn tvrzením , že asi přijde Katka  Naštěstí se znenadání objevil Hajčus a začalo se.

složení týmů:

světlí: Přemek, David, Hajčus

tmaví: Šimi, ŠiMi, Standa a ve 20:45 nastoupila i Katka

Hra měla spád a tempo. Tlouštíci kupodivu atletům stačili a až do přichodu Katky prohrávali jen o 3 branky. Tmaví nedělali velké chyby, kombinovali, proměňovali šance a když bylo potřeba vypomohli si pěkno střlou. Hra se ovšem výrazně změnila po přichodu Katky. Standa byl tak zmatený, že po jejím v běhnutí na hřiště odešel střídat s tvrzením, že budou tmaví příliš silní. Nakonec byl přemluven, aby se do hry vrátil. Byl totiž nejvyšší čas. Hra se totiž vyvíjela zcela proti předpokladům. Doposud nevýrazní světlí se doslova rozčertili, narostla jim druhá snad i třetí křídla, začali se fantasticky pohybovat a skóre hrozivě narůstalo. K čemu byl černým jeden hráč v poli, když Hajčus běhal s lehkostí v plném sprintu s balonem na tenisce, kličkujíc, střílejíc a přihrávajíc s naprostou přesností. Přemek, zapl druhů motor a od té doby se již nezastavil. David by pravda potřeboval zlepšit kondici, ale vstřelil snad 30 branek stylem klička, dva kroky, přesná střela a není co řešit.

Tmaví se také snažili, některé kombinace snesli i velmi tvrdé měřítko, ale co naplat, když na jednu hezkou akci obykle přišli 2 hrubky, když ze 3 tutovek proměňovali obvykle jen jednu. Není se co divit, že byl za chvílí celý tým flustrován. Osobně si myslím, že tmaví nezahráli zas tak zle, problém byl, že světlí byli až přiliš dobří.

Po tréninku se zašlo i Na Vyšehrad a celá akce byla velmi příjemná. Doufejme, že se nás příště sejde více. Považme, že za halu platíme 370,- Kč za jeden trénink. Každý hráč přitom přispívá 50,- Kč. Za poslední dva tréninky jsme tudíž v minusu 90,- Kč. Kde jsou ty časy, kdy jsme za klubové peníze kupovali míče?

Na závěr vzpomínám na všechny zraněné: Karel, Kuba a dlouhodobě nepřítomné Malda, Laski a už se těším na další trénink. Nezapomeňme, že příští trénink je Mikulášský, a po něm už budou následovat adventní. Zkusme se také zamyslet co vymyslíme na Vánoce. Co třeba přátelák v házené. Zkusme oslovit třeba Sedlčanské důchodce nebo rybáře, třeba by si chtěli zahrát.

 

Sportu zdar a házená zvlášť.

ŠiMi

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

9. 12. - bohužel nepřijdu jsem mimo Sedl.

(ŠiMi, 9. 12. 2011 13:27)

Omlouvám se z tréninku, ale zůstáváme v Práglu, vánoční úklid, tak si pěkně zahrajte. Ale příště jistě přijdu. Tak dnes dohodněte, zda bude trénink i 23. a 30. 12 - já sem pro. Budu v Sedl. a před Štědrým dnem a Silvestrem trocha pohybu neuškodí :-)

omluva?

(Šimi ml., 9. 12. 2011 6:16)

pravdepodobne dneska nedorazim

Omluva

(ŠiMi, 1. 12. 2011 21:56)

Skutečně jsem si vzpomněl, že nám firma zaplatila sklípek v Litoměřicích. Ač mě to mrzí tak nedorazím. To víte, práce je práce ;-)

neúčast

(Šimi ml., 1. 12. 2011 8:27)

Říkal jsem to sice už v hospodě,ale pouze připomínám, že tento víkend jedeme k Jiti rodičům, čili se nemůžu zúčastnit.
Myslím, že brácha v hospodě sliboval účast,ale v neděli si vzpomněl,že má něco v práci, jestli se to nezměnilo,tak by neměl přijít (ale třeba jsem to jen špatně pochopil...)

neúčast

(Kuba D., 30. 11. 2011 11:10)

Musim Zdendu opravit, výsledek a složení týmu 18.listopadu důležitý je :-)
V druhé polovině jsme se rozdělili na "lehčí" a "těžší". Za lehčí hrála Katka, Jíťa a já, za těžší Honza, Zdenda a Standa. Nikoho nepřekvapí, že lehčí vyhráli 16:7 :-)
Ještě jednou se omlouvám z následujícího tréninku.

No konečně

(David, 27. 11. 2011 17:55)

No konečně, že jsi napsal článek Šimi a jakej pěknej. To si zaslouží pochvalu. Přeji všem pěkný týden. David