Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shazování kil part 1.

27. 12. 2014

I přes vánoční svátky se sedlčanští házenkáři sešli v pátek 26. 12. k pravidelnému tréninku. Na palubovce se nás sešlo celkem 10. Hra byla celkem vyrovnaná a rozhodla koncovka zápasu. Za kapitány byly určeni Standa a Malda.

Standa si zvolil: Davida, Jirku, Katku a Míšu.

Malda si vybral: Šimiho, Lukáše a Michala.

Po polovině zápasu se pozdě příchozí Divoch přidal ke Standovi výměnou za Míšu.

Krátce po 20. hodině se začalo hrát. Hra probíhala ve velikém tempu. Motivace ve shazování kil má blahodárný účinek na většinu přítomných. Standovo družstvo si krátce po začátku zápasu vypracovalo několikabrankový náskok, který se před příchodem Divocha podařilo srovnat. Po výměně hráčů se opět Standa a spol. dostali do až 3 brankového vedení, které se soupeři podařilo snížit až těsně před hrou na dvě branky za sebou. Takže základní část matche ovládlo družstvo Standy v poměru 28:26. Družstvo Maldy si vypracovalo výhodu, kterou se soupeři podařilo odvrátit a vypracovat si sami možnost ukončení zápasu. Tuto výhodu však nevyužilo a soupeř využil příležitosti a vsítil dvě branky za sebou a celkově zvítězil. Obě družstva tak měli možnost zvítězit. Štěstí se přiklonilo k Maldovi a spol. Rozhodli 2 vlastní branky obrany Standy a spol.

Družstvo Maldy reprezentoval výborným výkonem v útoku sám kapitán Malda. Pro soupeřovu obranu je velkým strašákem. U Maldy nikdy nikdo neví, co udělá a v tom je jeho síla. Těžce se dá přečíst. V obraně odvedl dobrý výkon. Zabránil několika přihrávkám soupeřů. V brance až na jednu hrubou chybu svůj team podržel. Dalším hodnoceným bude Lukáš. V útoku nepostradatelný člen družstva. Předvedl několik přesných přihrávek na své spoluhráče. V obraně podal dobrý výkon a v brance výborný. Několika zákroky při matchballu zachránil svůj team. Šimi podal dobrý výkon, co se týče útočení. Tam byl velice platný, ale v brance mu to opravdu nejde. Pro Zdendu v brance skoro platí co střela to branka. To je fakt hrůza. V obraně se snažil a vybojoval několik důležitých míčů. Dalším na řadě je Míša. Míša se v útoku velice snažil a dával soupeřově obranně pěkně zabrat. Několik jeho střel bylo velice nebezpečných. Občas předvedl i pěknou kličku. Do obranné fáze zápasu se moc nezapojoval. Posledním do party je Michal. Michal hrál výborný zápas. Celé utkání běhal a vymýšlel přihrávky pro své spoluhráče. Pro obranu byl nejnebezpečnějším hráčem. Jeho přesné střely dělali brankářům plné ruce práce. V obraně svůj team velice podržel. V brance odvedl průměrný výkon.

Nyní je na řadě družstvo Standy. Sám kapitán Standa se velice snažil, ale projevilo se na něm lenošení. Ke konci zápasu moc neběhal a měl problémy spíše s nafouklým břichem než s míčem. V brance předvedl několik pěkných zákroků, ale ani on se nevyvaroval těch špatných. V útoku se velice snažil. Výborně kombinoval především s Katkou, ale to zakončení to byla hrůza. Jedinou osobou ženského pohlaví byla tentokráte Katka. Katka se v útoku velice snažila. Kombinovala se všemi spoluhráči a dala několik důležitých branek. Pro obranu soupeře představovala neustálé nebezpečí. Katka dobře i bránila. Zabránila několika přihrávkám. V brance se taky velice snažila. Několik dobrých zákroků předvedla i tam. Stabilní výkonnost si udržuje Jirka. V obranné fázi hodně solidní výkon. Do útočení se moc nepouští, ale když to udělá, znamená to pro soupeřovu obranu plnou pohotovost. Přesné a tvrdé střely dělali všem brankářům plné ruce práce. V brance svůj team podržel. Několik dobrých zákroků předvedl i tam. Pozdě příchozí Divoch začal hned od začátku doslova lítat na palubovce. S jeho pohybem měli protihráči veliké potíže. V útoku velice dobře kombinoval se všemi spoluhráči, především však s Katkou. Je vidět, že jsou to sourozenci. V obraně na něj byl docela spoleh. Ani si už nepamatuji, zda byl Divoch v brance. Fakt nevím. Jeho síla je v útočení a ve fyzické připravenosti. Chybí mu však přesnost zakončení. Jinak fakt solidní výkon. Posledním hodnoceným je David. David se snažil team především řídit z obrany a vyrážet k rychlým protiútokům. Což se mu zpočátku i dařilo, ale ke konci zápasu mu došly síly a především bránil. I tak pro team vykouzlil několik přesných přihrávek V obraně podal dobrý výkon. Zabránil několika soupeřovým průnikům a přečíslení. Následně vysílal spoluhráče do breakových příležitostí. V brance to však nebylo ono. Žádný extra zákrok nepředl a velice často lovil míč ze sítě. Zvláštně Michal mu dělal veliké potíže.

Celkově byla hra velice pohledná. Několik menších faulů se objevilo, ale myslím si, že se hrálo poměrně čistě. Padlo dostatečné množství hezkých i ušmudlaných branek. Obě družstva předvedla několik hezkých kombinačních akcí, za které by se nemuseli stydět ani hráči Barcelony nebo jiného velkoklubu. Tisková konference na obvyklém místě se neuskutečnila, protože restaurace Na Vyšehradě byla uzavřena. Jak probíhala tiskovka na neobvyklém místě, se snad dozvíme v komentářích k tomuto článku. A jelikož jsem lehce nastydlý, tak jsem se tiskové konference nezúčastnil, a proto tento článek mohl vzniknout hned v pátek 26. 12. v čase 22: 25 – 23: 15.

Toto byl poslední trénink roku 2014. Proto bych rád popřál všem spoluhráčům, krásný a bouřlivý Silvestr a pěkný vstup do roku 2015. Do roku 2015 přeji spoluhráčům plno zdraví, štěstí, lásky a spoustu osobních i pracovních úspěchů.  Moje osobní přání je, abychom se scházeli v hojném počtu a vždy si hezky zahráli. Další trénink se uskuteční 2. 1. 2015 v obvyklém čase a na obvyklém místě.

S přáním krásně prožitých posledních dnů roku 2014 se loučí David Jindrák, DiS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

taky dorazím!

(Malda, 2. 1. 2015 16:14)

můj pupek už se klepe strachy...

účast

(lukas, 2. 1. 2015 15:11)

přijdu

účast

( , 2. 1. 2015 11:02)

Ahoj tak dneska ve 20.00h jsem tam. Jirka

neúčast

(Šimi ml., 2. 1. 2015 10:30)

Ahoj, už jsme sice v Sedlčanech,ale na Jíťu skočila nějaká viróza (né ta Zemanova) a tak místo honění míče budu uspávat drobotinu...

Účast

(David, 2. 1. 2015 0:40)

Já dorazím. Michal ne. Kdo další se přidá k účastníkům? Necháme se překvapit.

Dorazíme

(Standa a Míša, 31. 12. 2014 20:34)

Chtěl bych potvrdit účast na pátečním tréninku a poděkovat všem svým spoluhráčům za perfektní výkony. Zároveň bych rád popřál všechno nejlepší, štěstí, ........ do nového roku 2015.

Tak my dorazíme

(ŠiMi, 28. 12. 2014 12:22)

My zkusíme přijít, na tiskovce jsem nebyl, ale Katka přišla domů až hodně dlouho po půlnoci, tak se asi povedla.

o rok krásnější

(Divoch, 28. 12. 2014 12:01)

Děkuji za pochvalu a přidávám se s přáním všeho nej v dalším roce, kde budem všichni o rok starší, ale taky o rok krásnější :-)
Novoroční trénink beze mě.