Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pryč s rozhodčím!

4. 11. 2008
V pátek 31. října jsme se opět v hojném počtu 16 účastníků sešli v tělocvičně 1. ZŠ Sedlčany. Z oněch 16 lidí bylo 14 hráčů, 1 fanoušek (Dáreček po nemoci) a 1 jakoby rozhodčí (líný Přemek). V tělocvičně byla vzhledem k ředitelskému volnu poměrně zima, takže se brzy rozvolily týmy a začalo se hrát.

Družstva tentokrát byla rozvolena takto:

Láďa, Harry, Kuba Diviš, Martin Hájek, David, Kuba Pařízek a Šimi
vs.
Katka, Malda, Karel, Patrik, Standa, Honza a Martin Vodňanský.

Na první pohled bylo jasné, kdo byl v utkání favoritem. Podle předběžných odhadů neměl mít Láďa a spol. se soupeřem nejmenší problémy. O tom svědčil i úvod utkání. Oba Kubové a David se činili na spojkách a nesehraná obrana soupeře nestačila blokovat jejich střely. A když se začal prosazovat i Šimi na postu pivota a přidala se křídla, náskok rychle narůstal.

Jak už to tak ve sportu ale bývá, počáteční úsudek může být špatný. Láďovi a spol. rychle docházely síly a druhé družstvo se vrátilo do zápasu. Katka a spol. začali snižovat náskok. Zasloužili se o to všichni hráči. Malda a Honza na křídlech, Katka na pivotu i všechny spojky. A probudil se i Karel a několika výbornými zákroky zdeptal seběvědomí soupeře.

Jinou strategii zvolil Martin Vodňanský. Ten se rozhodl nedeptat psychiku hráčů, ale likvidovat je fyzicky jednoho po druhém v bráně. S obdivuhodnou přesností vysílal své střely přímo do střídajících se golmanů (a to i z vyložených pozic).

Celou hru sledovali ze strany Přemek coby "rozhodčí" a trestoměřič Dáreček. Ten mnoho práce neměl. Přemek totiž tentokrát zvolil trochu benevolentnější styl pískání a nechával hodně akcí dohrávat i po drobném faulu. Chtěl tak zabránit tomu, aby si obránci nezvykli, že se stačí lehce dotknout útočníka a hned je hra přerušena. Je pravda, že sedlčanští hráči na tento styl nejsou zvyklí, a proto měli s Přemkovým pískáním velké problémy. Zvlášť když Přemek opět předvedl nemálo katastrofálních nebo sporných výroků a přehlédl několik chyb (hra nohou, přešlapy, nějaký ten ostřejší zákrok, nesprávně odmávnutý aut atp.). Nebylo se proto co divit, že to chvilkama vypadalo, že se na něj rozběsnění hráči vrhnou. Nutno ovšem napsat, že chyb se dopouštěl nezávisle na týmu, a nikdo se tak nemůže cítit poškozen.

Dvouminutové tresty si tedy tentokrát vykoledoval jen Honza, který prokázal, že se jako učitel na sedlčanském gymnáziu otrkal, a rozhodně usadil Karla, který opět nešetřil výtkama na adresu svých spoluhráčů. Chvíli poté však nevybíravým zákrokem poslal k zemi Harryho, takže ho Přemek byl nucen nechat dvě minuty přemýšlet o svém zákroku. Další trest si odpykal David po svém chvilkovém zkratu, který odnesla Katka.

Jak už bylo napsáno, hra se vyrovnala, a když došlo na koncovou hru "na dva góly" měl mírně navrh Katčin tým. To se projevilo i v posledních pár minutách, takže netrvalo dlouho a Martin tvrdou střelou (tentokrát mimo brankáře, ale přesto do branky) trénink ukončil.

Jak probíhala tiskovka, se v tomto článku nedovíte, protože z obavy o své bezpečí (především ze strachu z inzultací rozuřenými hráči) jsem se jí tentokrát neúčastnil. Snad se ale něco objeví v komentářích.

Sportu zdar.

Přemek
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

poznámky

(Šimi (nej)mladší, 7. 11. 2008 10:23)

A já chudák probrečel celou noc :D
Já si z toho nic moc nedělám, psal jsem to jen kvůli tomu, že z toho článku to vypadalo jakože sem fauloval z nějaké naštvanosti,ale tak to opravdu nebylo. Všechny mé fauly plynou z nešikovnosti..

Píšťalka

(Přemek, 6. 11. 2008 10:56)

Píšťalku už potřebovat nebudu. V pátek budu hrát, i kdyby mi měla ruka upadnout.

rozhodčí

(Katka, 6. 11. 2008 10:50)

Přemku, nesmíš být taková citlivka. Je pravda, že jsi občas něco přehlídnul /a hráči se pak samozřejmě ozvali :o)/, ale to k tomu sportu prostě patří. Jo, a už jsem našla tu píšťalku, tak ti ji snad v pátek přinesu.

omluva

(Kuba, 5. 11. 2008 20:19)

Tentokrát nedorazim. Tak přeji pěknou hru!

tiskovka

(Kuba, 5. 11. 2008 20:18)

Dočerpání sil proběhlo v hotelu Florian, neboť jako obvykle bylo na Vyšehradě narváno. Bylo nás tam neuvěřitelný 8!!! (což se nás občas loni nesešlo ani na tréninku!). Nejvíce vitamínů do sebe vpravil Šimi:-)
Vzkaz pro Šimiho (nej)mladšího: nic si nedělej z Přemkových poznámek. Píše sice hezké články, ale občas až moc smyšlené - viz. ten minulý:-)

Harry

(Šimi (nej)mladší, 5. 11. 2008 13:11)

Na Harryho jsem měl 2 horší zákroky. Jeden byl když jsem ho chytnul,ale už jsem byl za ním,tak jsem ho pustil abychom nespadli na sebe a on samozřejmě musel upadnout a druhý byl když me Harry předběhl při křídelném útoku a já přecenil své síly a v domnění, že ho předběhnu jsem ho akorat doběhl a strčil dopředu,což samozřejmě nebylo úmyslné ale vyplynulo to z vyčerpání. Za oba se mu omlouvám a doufám,že mě to v pátek neoplatí :-)
Všiml jsem si (bohužel), že při vyčerpání funguji hodně dle zákonů setrvačnosti a nejsem schopný včas zabrzdit a z toho plynou některé nepěkné zákroky..