Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přátelák 7. 3. 2014

9. 3. 2014

Krátce před 20. hodinou jsem dorazil před tělocvičnu. K mému zděšení jsem byl první házenkář, který se tam objevil. Naštěstí se na to ostatní házenkáři nevykašlali a dorazili chviličku po mě. Zatímco mlíkaři už měli taktickou přípravu za sebou, my jsme se sotva stačili pozdravit.

Házenkáře reprezentovali tito borci: David, Malda, Šimi, Petr, Standa a Michal

Mlíkaře: Lukáš, Jirka, Adam, Pepa, Paris, Radek a pan X.

 

Krátce po 20. hodině se začalo hrát. Hra z počátku byla v režii házenkářů. Krátce před půl devátou vedli házenkáři 7:1. Tento výsledek je však plně ukolébal a mlíkaři se snadno dotáhli na svého soupeře a hru plně vyrovnali. Byla chyba dávat Šimiho do branky. Horší než pytel brambor. Do poloviny zápasu si házenkáři udržovali mírný náskok. Krátce po polovině matche se hra vyrovnala a otěže utkání převzali mlíkaři. Ke konci zápasu si vypracovali až 5 brankový rozdíl, který si udrželi do závěrečného hvizdu. Poslední šancí alespoň urvat dílčí vítězství byla hra na dvě branky za sebou. Bohužel ani toto se házenkářům nepodařilo. Z toho plyne, že mlíkaři vyhráli obě části zápasu.

Nyní k hodnocení hráčů. Za házenkáře odehrál výborné utkání Malda. Výborně kombinoval a přesně střílel. Několik průniků dotáhnul do zdárného konce. V brance a v obraně odvedl standardní výkon. Kaňku na jeho výkonu dělá fakt, že často vodí míč a moc nenahrává. Dalším hodnoceným je Petr. Do útoku super výkon. Ke konci zápasu však měl problémy s fyzičkou a s přesností zakončení. Do obrany se tu a tam taky vrátil. Škoda, že si to nevyzkoušel taky v brance. Co říci k Šimimu. V útoku byl nepostradatelným členem teamu. V obraně podal dobrý výkon. Tu a tam sice něco pokazil, ale kdo taky ne. Jako brankář se však neosvědčil. Co střela, to branka. Špatná rozehrávka a kličkování před brankou, když je poslední, se opravdu často nevidí. Davidovi a spol. přidělal spoustu šedivých vlasů. Standa se velmi snažil. Jak v obraně, tak v útoku podal dobrý výkon. Smůla při zakončení. V teamu házenkářů dal nejvíce tyček. V brance tu a tam něco chytil. Předvedl několik dobrých zákroků. Bratr Michal se celé utkání snažil. Nevypustli jediný souboj. Až Michal povyroste bude z něj dobrý plejer. Jeho čas zatím ještě nepřišel. Chtělo by to zlepšit zpracování a prostorové vidění. Střelba se dožene až  nakonec. David začal a i zakončil utkání v brance. Předvedl několik dobrých zákroků. Tu a tam podcenil nějakou střelu soupeře, ale žádná tragédie to nebyla. V útoku vymyslel nespočet přihrávek pro své spoluhráče. Několikrát i přesně zakončil. Do obrany se až na část zápasu poctivě vracel. V obraně vybojoval několik důležitých míčů a předal je dále na své spoluhráče.

Za mlíkaře odehrál výborné utkání Parise. Z počátku jako brankář neobstál, ale ke konci zápasu přiváděl házenkáře k zoufalství. Do obrany se poctivě vracel, což se nečekalo. Pepa se ukázal jako dobrý narušitel rozehrávky soupeře. Jeho pressing byl drtivý a všichni házenkáři s tím měli problémy. V útoku se velmi snažil. Několik pěkných střel nadělalo brankářům plné ruce práce. V obraně svůj tým podržel. Klouzající Radek dobře útočil. Své spoluhráče vyzval k několika přesným střelám. V obraně podal standardní výkon. Celé utkání se velmi snažil, jak dopředu, tak i dozadu. Stabilitu mu kazily moc klouzající boty. Nyní je na řadě Adam. Adam v útoku doplňoval své spoluhráče. Tu a tam pěkně nahrál i přesně zakončil. Obranná fáze hry mu taky není cizí. Lukáš odehrál výborné utkání. V obraně hrál na výbornou a v brance taky zachytal. Je vidět, že to kdysi hrál. Vedení a držení míče mu taky není cizí. Přihrávkami pro své spoluhráče připravil spoustu šancí. Byl u rozhodující branky, kdy předložil míč před prázdnou branku. Jirka odehrál dobré utkání co se týče obrany. Jako obránce je velice nepříjemný. Jirka má dobrý přechod do rychlého protiútoku. Předvedl několik tvrdých střel. Poslední hodnoceným je pan X. Jméno jsem si bohůžel nezapamatoval. Hrál výborně hlavně v útoku. Je vidět, že se fotbalu věnuje na trošku větší úrovni než házenkáři. V obraně odehrál průměrný výkon. Má velice dobré držení míče a přesné zakončení. O čemž se přesvědčil David, kdy ho výborně přeloboval z půlicí čáry. Z mlíkařů na něj rychlostně nikdo neměl. Rozhodnul celé utkání střelou do prázdné brány, kdy mu Lukáš naservíroval pěknou přihrávku.

Házenkáři hráli pod své možnosti a schopnosti. Pro příště by to chtělo možná větší počet lidí na střídání, protože ke konci zápasu jsme odešli i fyzicky. Chtělo by to zapracovat i na taktice. Chvilkama to byl docela chaoozzz. Útočili obránci a bránili útočníci. No hrůza. A rozvěž bych rád pokáral ostatní házenkáře. Říkáte, jak si rádi zahrajete proti soupeři. Když se domluví přátelák, tak většina najednou nemůže. S myšlenkou přátelského utkání přišel Jirka. Týká se to všech. Střídali bychom po 5 minutách dvě kompletní čtyřky a všichni by si zahráli. Tak nevidím v čem byl problém, že např. Michal, Pavel, Přemek, Lucka nedorazili. Pařez měl hokej. Dostatečná výmluva. Jindra sotva přijel ze zahraničí. Taky to člověk pochopí. Honza pracovní akce, dobrá to beru. Ještě by se dalo uvažovat o Lucce, že měla zápasy ve stolním tenise. Ale copak dělali Michal, Pavel a Přemek, že si nepřišli zahrát? Ať se každý podívá do svého svědomí a řekne si, co můžu udělat pro tým? Jsem rád, že nás chodí tolik a že nebyl ještě ani jednou zrušen trénink, ale když příjde na lámání chleba, tak najednou se sotva sejdeme. Nechci se dočkat toho, že vás budeme prosit, aby jste si šli s náma zahrát. To opravdu nechci. Zamyslete se nad sebou. Neznám nikoho, kdo by nechtěl vyhrát. I já jsem chtěl vyhrát, ale když někteří hráči k tomu mají takovýto přístup, tak nevím. Časem se nám snad naskytne příležitost pro odvetu. Už teď se na ní těším a doufám, že to nedopadne jako v pátek. V pátek bude normální trénink.

Tento článek vznikal v neděli 9. 3. v čase 15:30 – 16:30.

S přáním příjemně stráveného týdne se loučí David Jindrák, DiS

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lucka

(účast, 19. 3. 2014 15:20)

Nevím, jestli se zítra dostanu k pc, tak radši píšu sem, v pátek 21.3. dorazím..

účast

(lukas, 14. 3. 2014 14:02)

Prijdu

účast

(Jindra, 14. 3. 2014 10:32)

Ahoj, když vše půjde v práci podle plánu, tak bych měl dneska dorazit. Účastníci dnešního tréninku se zavazují, že pak jdou na pivo :-)

moje neúčast, bráchova účast

(Standa, 13. 3. 2014 22:50)

Ahoj Házenkáři. Zítra bohužel nedorazím. Důvodem je služební cesta do Budějovic. Michala na trénik odveze táta a já ho potom pouze vyzvednu. Tak přeji příjemnou hru a sportu zdar. + Chtěl bych pochválit autora za výstižný článek.

+1

(Šimi ml., 13. 3. 2014 22:09)

Po opravdu dlouhé odmlce dorazím, takže jestli dobře sčítám, tak nás bude minimálně 6 a to ještě nemáme informace od Petra, Standy, Michala...

účast

(michal, 13. 3. 2014 21:18)

Ahoj, zitra dorazim.

Účast

(David, 13. 3. 2014 16:04)

V pátek dorazím. Tak doufám, že si pěkně zahrajeme.

+1 nakonec dorazim

(změna: přijdu, 13. 3. 2014 9:56)

Veškerou vinu za prohru s mlíkaři beru na sebe, prohráli jsme o 5 goolu a já zazdil 10 tutovek, prostě se mi nedařilo, když jsem měl přihrát střílel jsem, když jsem měl střílet, tak zas přihrával. Vzadu jsem byl úplně mizerný - nakopl jsem balon a ten se odrazil zpět do brány, přhrával jsem proti hráčům do tutovek, kdybych tam nebyl, tak jsme museli vyhrát - všem se omlouvám a příště budu lepší.

já dorazim

(Malda, 12. 3. 2014 22:26)

účast

(Lucka, 12. 3. 2014 8:17)

Budu tam.. a příště to mlíkařům nandáme.. :-)

ostuda

(Divoch, 11. 3. 2014 22:23)

No že se nestydíte, dostat klepec od mlíkařů ... Až se vrátím, natrhnem jim prdel :-)

asi nepřijdu

(ŠiMi, 11. 3. 2014 14:55)

omluva

neúčast

(pavel, 10. 3. 2014 19:59)

.