Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hojná účast pokračuje

10. 3. 2008

Opět zdravím všechny házenkáře, jejich příznivce a jiné zvědavce.

Jak už jsem se zmínil v úvodu, účast má stoupající tendenci - tentokrát jsme se sešli v nevídaných 16 (slovy: šestnácti) lidech. Naše řady opět rozšířili "malí" (pozn autora: není tím myšlena Katka), kteří po večerníčku dostali vycházky a přišli si s námi zahrát. Jinak byla sestava už téměř tradiční: Láďa, Karel, Harry, Kuba (Pařízek?), Standa, Malda, bratři Šimkové, sourozenci Divišovi, David a já (Přemek). Sešli se tedy mladí draví hráči i ti, co už nejsou tak mladí a draví, ale mají za to mnohem víc zkušeností.

Tradiční kapitáni - Karel a Standa (který je pořád chápán jako brankář, což se mu asi pranic nelíbí) - si rozdělili hráče a mě bylo okamžitě jasné, že dnes mě výhra nečeká. I když kdo ví? I zázraky se dějí (zvlášť při našich pravidlech o posledních dvou gólech). Takže v jednom týmu se sešla zkušenost Karla, Šimiho a Harryho se zaujetím obou Jakubů a naší omladiny. A proti se postavili Láďa, Standa, Malda, Katka, David, Honza Šimek, má maličkost a brankář Honza.

Na první pohled je vidět, kdo byl v utkání outsider. Spoléhali jsme sice na vycházející střeleckou hvězdu - Honzu Šimka - ale ani jemu se z jeho parkety na křídle proti výborně chytajícímu Karlovi příliš nedařilo. Ale bylo vidět, že se zlepšuje nejen jeho technika, ale především fyzická kondice.

Soupeřovi spojky (střídavě Šimi, oba Kubové a Harry) si chvílemi nahrávali takovou rychlostí a na tak krátkou vzdálenost, že jsme ani nestíhali sledovat míč (což oni naštěstí také ne a pak to působilo docela humorně). Ale když bylo nejhůř - ostré spojky naskočili přes obranu a snadno zavěsili míč do brány. Skóre tak rychle narůstalo v náš neprospěch. To pravděpodobně soupeře ukolébalo, začal nás podceňovat a hra se začínala vyrovnávat. Ke slovu se dostal Standa, občas se trefil David, Malda a Honza Šimek. Mně Karlovi do brány taky občas něco spadlo a i Katka se v rychlých protiútocích dokázala prosadit. Hned to začalo být veselejší. Poté, abychom soupeře ještě víc zdeptali, někdo (nevím kdo) bránil Kubu Diviše tak důkladně, až odešel s brekem a kapající krví do šatny, aby se dal trochu dohromady. My jsme toho samozřejmě okamžitě využili a ubrali jsme část ze soupeřova náskoku. Karel a spol. byli psychicky tak na dně, že nebylo nic těžkého je při hře "na poslední dva góly" (kdy celkově vyhraje mužstvo, které dá za sebou dva góly) dorazit.

Informace z tiskovky tentokrát podávat nemůžu. Snad se něco objeví v komentářích.

Sportu zdar.

Přemek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Neúčast a tělocvicna

(Honzík Šimků, 12. 3. 2008 9:45)

Ahoj,
jak sem jiz rikal na treninku pristi patek nemohu dorazit, a jeste neco ke gymplacke telocvicne-cele jsem to spatne pochopil-voda tam byla ale jen v nejnizsi vrstve. Je tam 6 vrstev pricemz tadle posledni jsou nejake sloupy nebo neco takoveho ktere to drzi ve zvduchu tak tam byla nejaka voda, cili telocvicna normalne funguje,ale ta voda by tam opravdu byt nemela. Tak to dyztak reknete i tem co to tu nectou-nerad bych byl siritelem famy :-)

Kubův brek

(Přemek, 11. 3. 2008 6:32)

Přiznávám - brek byla literární nadsázka. Příště bych měl asi článek nejprve rozeslat všem zúčastněným k autorizaci :-). Už se těším, co si přečtu za týden ...

fejeton

(Kuba, 10. 3. 2008 19:12)

Čím delší článek Přemek napíše, tím víc nepřesností se tam nachází. Jako fejetonista by se jistě v tuzemských plátcích bezpochyby prosadil, ale reportáž by měla obsahovat skutečné události. Proto bych chtěl jeho úryvek upřesnit: do šatny jsem nešel s brekem - nestíhal bych totiž zároveň zastavovat slzy a krev!! A Standův tým jsme nechali úmyslně vyhrát, aby jsme se následující pátek sešli v tak početné sestavě!

neúčast

(Přemek, 10. 3. 2008 15:25)

Na nejbližší dva tréninky nedorazím. Tento pátek jedu PLESat do Prahy a následující týden si odjíždím zdokonalovat fyzičku do Českého ráje. Doufám, že reportáže vezme někdo za mě. Naviděnou 28. března.