Jdi na obsah Jdi na menu
 


Házenkáři se i nadále scházejí

28. 1. 2023

V pátek 27. 1. se sešli sedlčanští házenkáři ke svému pravidelnému tréninku. Účastníků se na palubovce sešlo celkem 11. Po krátkém rozcvičení a rozlosování se začalo hrát.

Žlutí hráli ve složení: David J., Jirka, Dvojče, Honza a Venca

Barevní hráli ve složení: Láďa, Lukáš, David, Anton, Míša a Mbappé

Barevní se hned v úvodu utkání ujali velmi výrazného vedení. Bylo to díky chybám Davida v bráně, který se zrovna nepotkal s formou. Žlutí opravdu nevěděli kam dřív skočit a skóre neustále narůstalo. Výhodou barevných byl fakt, že hráli chvilkama v 5 hráčích. Což se pochopitelně začalo projevovat na výši branek v Davidově síti. Krátce po půl 9 se přešlo na hru ve 4. Avšak ani tato věc žlutým moc nepomohla. Poslední výsledek, co si pamatuju, byl stav 14:4 pro barevné. Pak jsem přestal počítat.

Žlutý team se velmi snažil, ale proti barevným neměl moc šancí na úspěch. David hrál velmi špatně. Svůj team nepodržel v bráně. V útoku se velmi snažil, ale nebylo to moc platné. Jirka skvěle útočil a rovněž dobře chytal v brance. Tu a tam udělal taky chybu, ale kdo ne. Dvojče hrálo pod své možnosti. Hru zbytečně zpomaloval, a tím dával šanci barevným zaujmout obranné postavení. I Honza už předvedl lepší výkon, než byl včera. Pomalý návrat do obrany a nepřesnost v zakončení. Venca se snažil hru spíše řídit. Pro spoluhráče vytvořil několik šancí. Některé se i proměnily, ale spousta jich zůstala nevyužita. Žlutý team předvedl několik oku lahodících kombinací. Žlutému teamu včera nepřálo ani štěstí, protože 97 procent odražených míčů získalo družstvo barevných.

Barevní vynikali hlavně rychlostí přechodu do útoku i do obrany. Láďa výborně zachytal a tu a tam vyrazil do rychlého brejku. Barevní prostě hráli jako team, přes jehož obranu se velmi těžko prosazovalo. Vzájemně se zastupovali v obranné činnosti. David, Anton a Míša jsou skvěle rychlostně vybavení hráči a obranná fáze jim taky není cizí. Přes tuto trojici se velmi těžko přecházelo. Předvedli několik výborných kombinací, které vedly k úspěšnému zakončení. Nejmladší účastník včerejšího tréninku se ukazoval spíše v útoku. Je vidět, že se Mbappé v PSG něco naučil. V obraně to ale nebylo ono. Nevracel se. Barevní využili šanci, že mohli střídat dva hráče.

Krátce před půl 10 se přistoupilo k tomu, že kdo, dá branku, vyhraje. Této cti se dostalo Láďovi, který vstřelil poslední branku zápasu. Barevní po zásluze zvítězili hrozivým rozdílem. Ale pro mě osobně není důležité, kdo vyhrál, ale že jsme si hezky zasportovali. Pozitivním faktem včerejšího tréninku je, že se nikdo nezranil a málo se faulovalo.

Tento článek vznikal v sobotu 28. 1. v 16 hodin.

S přáním příjemně stráveného pracovního týdne se loučí

David Jindrák, DiS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář