Jdi na obsah Jdi na menu
 


Házenkáři pokračují

22. 11. 2014

V pátek 21. 11. jsme se sešli k pravidelnému házenkářskému tréninku. Účastníků bylo dostatečné množství. Na palubovce jsme se sešli v počtu 12 kusů. Po krátkém rozcvičení se kapitáni ujali svých povinností a vybrali si spoluhráče. Za kapitány byli určeni Divoch a Michal.

Divoch si zvolil: Maldu, Bořka, Lukáše a Pařeze jr.

Michal si vybral: Davida, Pokorné (Míšu, Standu, Standu jr.,) a Sklenáře (Jirku a Jirku jr.)

Krátce po 20. hodině se začalo hrát. Hra probíhala ve vysokém tempu. Družstvo Michala střídalo jednoho hráče. Po krátkém oťukávání se družstvo Michala dostalo do vedení, které se soupeři podařilo dorovnat a vzápětí otočit. Vedení Divochovi a spol. však nevydrželo příliš dlouho. Soupeř se občerstvil a zmobilizoval nové síly a ujal se vedení, které si udržel až do závěrečné hry na dvě branky za sebou. Tuto speciální soutěž bohužel zvládlo lépe Divochovo družstvo, když proměnilo hned první matchball.

V divochově teamu zahrál výborné utkání sám kapitán, který svoje spoluhráče neustále vybízel k zakončení. Tu a tam se o to pokoušel i sám. Divoch toho naběhal ze svého družstva zdaleka nejvíce. Dalším do party byl Malda, který výborně útočil a těžil z kvalitních přihrávek od svých spoluhráčů. Byl vždycky ve správný čas na správném místě. Připomíná mi to instinkt Davida Lafaty. V obraně podal dobrý výkon. Nedílnou součástí teamu byl i Lukáš. Předvedl několik dobrých zákroků v bráně, ale i několik špatných. Střely z dálky mu dělaly potíže. Ještě teď se musí červenat po střele Michala z poloviny hřiště, která mu prošla mezi nohama, a jediném gólu Davida, který dal skoro z nulového úhlu, kdy si míč srazil do branky sám. V útoku byl platným hráčem. Dalším hodnoceným bude Martin Pařízek Martin se ukázal nejvíce v obraně, kdy ubránil několik nebezpečných akcí protihráčů. V útoku se velmi snažil. Několikrát nebezpečně vystřelil na branku. Posledním hodnoceným hráčem Divochova družstva je Bořek. V obraně nepostradatelný článek teamu. V útoku byl taky velice platným všem spoluhráčům. Obránci s ním měli dost práce.

V Michalově družstvu zahrál velmi dobře sám kapitán. V útočení neměl ve svém teamu konkurenci. Svoje spoluhráče zásoboval kvalitními přihrávkami. V obranné fázi získal několik důležitých míčů a vysílal své spoluhráče na steč soupeřovy branky. V brance se taky velmi snažil. Svůj team podržel i tam. Dalším hodnoceným bude David. David se snažil team neustále povzbuzovat k lepším výkonům. Do útočení se moc nepouštěl, ale i tak si připsal několik kvalitních útočných přihrávek. Snažil se hru řídit a rozdělovat míče na své spoluhráče. V brance předvedl několik dobrých zákroků. Následuje rodina Pokorných. Standa senior byl nedílnou součástí teamu. V obranné fázi získal několik míčů, které následně přihrál lépe postaveným spoluhráčům. V útoku byl taky velice platným playerem. Standa mladší hrál výborné utkání. Celé utkání se velmi snažil a bojoval. Předvedl několik přesných střel, s kterými měli brankáři plné ruce i nohy práce. V obraně získal několik důležitých míčů. V brance team podržel. Následuje Míša: Míša se celý zápas velmi snažil. Při útočení byl všem svým spoluhráčům velice platným. Několikrát přesně vystřelil. Dobře si zabíhal na přihrávky. Bohužel zpracování míče mu dělá občas trošku problém. Do obrany se poctivě vracel. Jirka starší se po celé utkání velmi snažil. Pro své spoluhráče získal několik míčů. V útočení byl platným hráčem. Předvedl několik dobrých střel z dálky. V obraně to tak slavné nebylo. Málokdy se vrátil před vápno. Tam to hořelo. To samé platí i pro Jirku mladšího. Ke konci zápasu se nevracel do obrany, a tak docházelo k přečíslení. Vybojoval nejvíce míčů, kdy si kolikrát kličkou na něj nepřišel ani Divoch a Malda. V útoku hrál výborně. Protihráči mu na konci zápasu v obraně utíkali a nestahoval se s nimi. Bohužel několika spoluhráčům se do branky nechtělo, tak se tam po celé utkání střídali jenom David, Standa mladší a Michal. Neříkám, aby šel Míša do branky, ale ostatní spoluhráči jsou dospělí a mohli tam na chvilku jít. Nikdo nečeká nějaké extra zákroky, ale na chvilku jste tam jít mohli.

Jak jsem již psal. Hra byla vyrovnaná, ale bohužel se tam objevila spousta nebezpečných a hlavně nedovolených zákroků. Z části za to mohl i míč, který po celý zápas ucházel a musel se hustit. Několik tréninků ještě míč snad vydrží, ale do budoucna by to chtělo koupit náhradní. Ale pro příště vás prosím, snažte se hrát čistě. Chodíme si zahrát pro radost a ne, abychom byli okopáváni jako brambory.

Celý trénink byl rozebrán v restauraci na Vyšehradě v počtu 4. Jmenovitě: David, Malda, Bořek a Divoch. Krátce po půlnoci jsme opustili Vyšehrad a někteří z nás se odebrali do postelí. Někteří ještě pokračovali v Besedě.

S přáním příjemně stráveného týdne se loučí.

                                                                       David Jindrák, DiS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Přijdu

(Lišejníkobijec, 27. 11. 2014 23:45)

Tak dorazim, obsadim místo nejrychlejšího a nejchytřejšího. Jo a před tréninkem zkouknu ňákej časák o přírodě a zkusim načíst i ty lišajníkovce.

dorazíme

(Michal a Standa, 27. 11. 2014 22:37)

neúčast

(Šimi ml., 27. 11. 2014 22:21)

Ahoj, zítra se nezúčastním.
Honza.

účast

(Malda, 27. 11. 2014 21:55)

Divochu nezoufej, ještě tam můžeš být nejchytřejší (pokud ovšem nedorazí Zdenka...). Já doufám, že tam aspoň budu znát nejvíc lišejníků. Možná to nijak nezlepší hru, ale pocit je to dobrej :-)

účast

(Jindra, 27. 11. 2014 20:51)

měl bych dorazit

asi přijdu

(Divoch , 27. 11. 2014 19:47)

Sice tam nebudu nejlepší ani nejkrásnější (tyhle posty nám už Moulíkovic vybrali), nicméně do počtu se hodit asi budu ;-)

Účast

(David, 27. 11. 2014 17:12)

Rovněž dorazím. Příjde i Michale, tak jsme zatím 4. Doufám, že se ještě někdo přidá a hezky si zahrajeme. David

ucast

(pavel, 26. 11. 2014 16:52)

podporim sestru a prijdu s ni...

účast

(Lucka, 26. 11. 2014 16:42)

Budu tam.