Jdi na obsah Jdi na menu
 


EL Clasico - Fotbalová bitva

16. 4. 2011

V půli dubna je vidět již celkem dlouho. Proto, když v 19:59 dorazili na trénink bratři Šimkové, bylo jasné, že to s házenou bude opět zlé. Celkem se nás sešlo 5 a tudíž jsme museli obtelefonovat pár přátel. Nakonec se 2 rozhodli, že přijdou a tím byla naplněna minimální kvóta pro hru - 7 hráčů.

Vzhledem k tomu, že Hugo Šimek je teprve ve věku prenatálním /tím pádem neplatil/ bylo rozdělení celkem jasné.

Kozlíci: Kuba D., Malda, Katka + Hugo

Kozli: Šimi, ŠiMi, David

Fotbálke 3 na 3 je velmi zajímavý, každá chyba bývá potrestána a obvykle vítězí tým s lepší fyzickou kondici. K překonání protihráčů postačí 2 rychlé nahrávky nebo nějaká ta technická finesa.

Proto chci upozornit na fakt, že v týmu kozlíků byl nejstarší hráč výrazně mladší než nejmladší hráč z týmu kozlů. A zároveň nejtěžší z týmu kozlíků byl výrazně lehčí než nejlehčí hráč z týmu kozlů. Dalo se tedy očekávat, že si kozlíci s kozly snadno poradí. Však také začali aktivněji a po takřka celou první hodinu držel mírný náskok. Chvílemi i pětigólový.

Samozřejmě, že všichni čekali, že kozli v závěru úplně odpadnou. Po pravdě na ručník vypadali už od prvních minut. Proto bylo doslova šokem, když se kozli ujali vedení a nebylo to veden ledajaké. V podstatě si kozli mírný náskok udržovali až do závěrečných minut.

Hodnocení hráčů je velmi složité, protože všech 7 hráčů mělo výborné okamžiky, ale také so dopouštělo chyb, které byly nemilosrdně trestány. Za zmínku stojí tři Davidovy góly přes půl, které nebyly uznány, nebo Maldovy zázračné zákroky na hranici sebeobětování. Kuba byl pro kozly neustále nebezpečí a Katka velmi dobře zakončovala brejky i postupné útoky. Šimi zahrál velmi dobře a hlavně bojovně. Trikot pro nejspocenějšího hráče jednoznačně patřil jemu, Honza se velmi osvědčil v rychlých protiútocích, ale i v rozehrávce. ŠiMi jako tradičně ukázal své obě tváře, leckdy fantasticky rozehrál, přešel přes hráče, jindy zbytečně držel balon a chyboval.

Do závěfečné loterie na 2 vítězné se šlo za stavu + 1 gól pro kozly, skóre se asi 3x změnilo 2 vítězné góly však nepadly a protože už byl čas naplněn skončilo utkání netradičně bez vítěze. Poslední gól dal Kuba, který se jako jediný chvíli domníval, že vítězy se stali kozlíci.

Po tréninku jsme se všichni shodli, že to byla úžasná hra, bez hrubostí, záludností a zbytečných hádek. Byla to perfektní zábava a relax, proto doufám, že se příští pátek sejdeme ve větším počtu.

Do restaurace na Vyšehradě jsme se dostavili v 6 lidech /chyběl jen Šimi/ a zcela výjímečně jsme se nezdrželi až do zavírací hodiny. Byť jsme odcházeli jen proto, že už nenalévali

 

                                                                                            Sportu zdar a házené zvlášť

                                                                       autor článku: ŠiMi

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:o)

(K+H, 19. 4. 2011 13:36)

Autorovi článku posíláme pochvalu za vtipný souhrn pátečního dění :o)