Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. listopadu - povedený trénink

4. 12. 2012

30 listopad je ve vikingské mytologie významný den - jde o den posledního soudu, při kterém docházelo mezi vikingy k rituálním hrám, obětování bohům a hromadným sňatkům - Sedlčanští házenkáři naplánovali na tento den páteční trénink. ŠiMi to před tréninkem trochu přehnal s uzeným kolenem a tak spíše než hromadný sňatek hrozil na tréninku hromadný vrh - naštěstí se však předpověď nevyplnila a hra proběhla bez velkých incidentů.

žlutí: David, Malda, Katka

rozmanití: Šimi, ŠiMi, Pařez

Na první pohled mělo být utkání jednoznačnou záležitostí Pařezova týmu, vinou nižší koncentrace v úvodu utkání se žlutí dostali až do 9 brankového vedení, barevní nemohli trefit zařízení, vázla kombinace, brejky neexistovali, ŠiMi si neustále stěžoval na koleno hra barevných byla velmi rozpačitá. Za to žlutí se hrou bavili, dalo by se říci, že exhibovali, nechybovali, hráli zodpovědně, bez chyb a velmi slušně zakončovali.

Za stavu 11:2 koleno poněkud pokleslo, barevní začali hrát týmově, využívat svých silných stránek a obraz hry se zcela otočil. Barevní zcela převzali iniciativu, výborně kombinovali, měli přechodný útok a zároveň dokázali vytvářit i brejkové situace, které vesměs neomylně zakončovali. V této chvíli těžili žlutí prakticky jen z výborné Maldovi kondice a z gólů do prázdné brány, při občasných barevných chybáš.

Cca po hodině hry byl náskok žlutých smazán, barevní se několikrát přiblížili na rozdíl jediné branky, ale žlutí s maximálním nasazením dokázali vždy zase odskočit, již se zdálo, že barevným nebude srovnání dopřáno, ale nakonec odpor žlutých překonali a ujali se vedení až o 2 branky, žlutí nechtěli o zápas přijít a tak hráli s totálním nasazením a to se jim vyplatilo. Těsně před půl desátou vedli o jeden gól, proto se rozhodlo, že po příští brance se bude hrát systémem na 2 vítězné góly. Barevní chtěli srovnat, ale Bohové Valhaly asi vsadili na hráče Švédských národních barvách, kteří po cca 5 minutovém obléhání rozhodli jak jinak než gólem do prázdné brány o tom, že základní část vyhrají o 2 branky.

V tradiční 2 gólové loterii pak barevní snadno zvítězili a tak se nakonec radovali všichni, fotbal to byl dobrý, fyzicky náročný, zajímavý a rychlý. Malou kaňkou na celém tréninku bylo několik záludných faulů ze strany žlutých, kterých se v zápalu boje dopouštěl David, Katka a tradičně nejvíce Malda. Ke zranění nedošlo a tak jsme jim to odpustili.

Výkony jednotlivců:

Malda - fyzicky nedostižný, v bráně fantastický - prosazoval se méně gólově než je jeho zvykem

David - hrál spíše ze zadu, takže se střelecky tolik neprosazoval, což bylo způsobeno i tím, že barevní před něj včas předstupovali, pokud tak neučinili většinou se nemýlil, neproměnil pokutový kop, což napravil včasnou dorážkou

Katka - výborná v napadání, získala spoustu balonu napadáním, v obraně byla poněkud statická, zakončoval velmi spolehlivě, většinou těžila z přihrávek svých spoluhráčů

Pařez - tahoun barevných hráčů, fyzicky tým podržel, mnohdy si do brejku sám přihrál a také zakončil. Pařez si trénink užíval a staral se o dobrou náladu, v některých fázích byl laxní, např. při peneltě místo, aby hlídal dorážku pil a nechal Davida zakončit

Šimi - velmi dobrý výkon, na který jsme poslední dobou zvyklý, nechyboval, hrál nadoraz, mnohdy střídal zcela vyčerpán, zakončoval hůře než obvykle, Katka jej dokonce nařkla z toho, že pravou boční síť jejich brány trefuje schválně

ŠiMi - trochu jej handicapovalo uzené kolone, nejprve kvůli němu nemohl běhat a pak měl hroznou žízeň. Jeho příspěvek byl spíše motivační, neustále tým burcoval, snažil se tvořit, ale také často ztrácel z čehož těžil soupeř.

 

Po tréninku jsme se přesunuli v počtu 4 na Vyšehrad, kde na některé čekali zapomenuté panáky z minula a pak se ukázalo, že Katka měla svátek, takže zase byl důvod zůstat na Vyšehradě až do zavíračky a pak si dojít koupit koblihy a housky


Sportu zdar a házené zvlášť ŠiMi

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Účastníci

(David, 7. 12. 2012 15:21)

Tak bohůžel Moulas ani Michal nemůžou. Podařilo se mi však sehnat 2 nebo 3 náhradníky. Hrát se bude fotbal. Potvrzení účastníci tedy jsou: David plus 3, Jitka, Honza a Malda. S otazníkem: Hajčus plus 1, Standa, Petr Šimek a Ondra s Jitkou. Tak všichni doražte včas at si pěkně zahrajeme.

Hajcus

(Hajcus, 7. 12. 2012 7:10)

Ahoj lidi. Pokud se mi poštestí přijet domu v čas,tak bych se na pátečním tréninku rád objevil.

Malda

(David, 6. 12. 2012 22:09)

Já myslím, že říkal, že příjde. Doufejme. Dneska jsem ukecával Přemka. Snad jsem ho přesvědčil, ale nevím. Kdo by mohl překvapit: Ondra, Jitka, Standa a Petr Šimek.

My 2

(Šimi ml., 6. 12. 2012 18:00)

Já a Jíťa dorazíme, Davide nevzpomeneš si jestli Malda přijde nebo ne?

Účast

(David, 6. 12. 2012 10:52)

Moulas a Já dorazíme. Snad ukecám i Michala. Kdo další se přidá?

Omluvenka

(Pařez, 5. 12. 2012 13:30)

Také nepřídu jedu s gymplem do alp

Neučast Katka a ŠiMi

(ŠiMi, 4. 12. 2012 21:22)

Povinnosti nás drží v Praze - tak si pěkně zahrajte a dejte vědět - 13. bych měl dorazit