Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrý den,

jmenuji se Zdeněk Šimek a obracím se na Vás jako na předsedu Středočeského svazu házené /StčSH/ a chci Vás požádat o radu. V Sedlčanech hrajeme - trénujeme házenou, v současné chvíli máme asi 15 pravidelných účastníků tréninků + 10 občasných /kategorie muži/ a rádi bychom si své schopnosti ověřili tím, že bychom se účastnili pravidelné soutěže. Na stránkách StčSH jsem však nenašel zmínku o Středočeském přeboru, jen informace o SRL. Existuje Středočeský přebor nebo se středočeské týmy účastní přeboru Pražského. Pokud se budeme chtít přihlásit od příští sezóny do nejnižší hrané soutěže bude možné nás zařadit do Pražského přeboru /vzdálenost Praha - Sedlčany cca 60 Km po dálnici 80/?
PRO VAS JSOU MOZNE OBE VARIANTY, SPRAVNE PATRITE DO STREDNICH CECH, Z VYKONOSTNICH DUVODU MUZETE PO DOHODE HRAT V PRAZE

Bylo by možné zaslat nějaké info o soutěži. Pravidla SRL jsem našel na webu a jsme schopni je plně akceptovat. Nemyslím si však, že bychom na tuto soutěž stačili naši hráči vesměs hráli jen dorostenecké nebo žákovské soutěže, z mužských soutěží máme jen minumum hráčských zkušeností. V současné chvíli nemáme ani oficiální klub - zvažujeme dvě možnosti buďto vstoupit do již existujícího klubu v Sedlčanech nebo založit svůj vlastní.
KLUB V SEDLCANECH ZANIKNUL, RESP. NENI CLENEM CESKEHO SVAZU HAZENE, NEPLATI KLUBOVY PRISPEVEK. MUSITE ZAZADAT O PRIJETI DO CSH.

Dále mě pro případ, že bychom se zúčastnili soutěže napadají další otázky:

Musíme mít v nejnižší soutěži trenéra s trenérskou třídou? NE
Mohou za nás nastoupit hráči ročník 1992, i když nemáme dorostenecké družstvo? MOHOU
Předtím než bychom začali hrát soutěžení turnaje, tak bychom se rádi účastnili nějakých přípravných zápasů, případně turnajů - je možnost získat kontakt na někoho, kdo třeba nějaký přípravný turnaj pořádá. TO SE DA DOMLUVIT, KONTAKTY JSOU NA INTERNETU NEBO SEZENEME

Takže shrnu: Hrát můžeme, ale musíme se zaregistrovat a to pro nás znamená založit klub. Stanovy můžeme zkopčit od Sofťáků, ale i tak se musí někdo postarat o registraci kluby a přihlášení do svazu házené. Organizačně navrhuji za předsedu - prezidenta Karla, Přemka za pokladníka a do výboru by měli být zvoleni minimálně 3 lidé, takže na ustavující schůzi by musel někdo kandidovat.
Pozor: hrát mohou jen registrovaní - tedy kdo do toho jde to musí říci na TuTi.

K hráčům hrát může i starší dorost mě to vychází od ročníku 1993 - tedy mladší mají bohužel pro příští sezónu smůlu.

K soutěži: pro nás je lepší Pražský přebor na SRL /to je vlastně 3 liga nemáme výkonostně a pochybuji, že i finančně.

Finance: Hrubý rozpočet: Zápas doma 1.700,- Kč zápas venku jen za benzin /cca 100 na osobu/ to by se složili ti co by jeli. Startovné 2.000,- Kč + nutnost kouopit si dresy /asi každý sám/. Myslím si, že by se to dá pořídit tak za 17.000,- Kč na rok + naše cesty, tréninky a jednorázově dresy. To by znamenalo při 12 hráčích vybírat 1.500,- na os/rok při 10 1.700,- Kč. Při sponzorech je to mnohem méně. Je to sice hodně, na druhou stranu je to zhruba tolik co stojí i jiné sporty. Pro dorostence můžeme udělat slevu, ale to by se musel ještě dohodnout. Nemá cenu zakládat klub pokud nezaplatí alespoň 10 hráčů. To, že pak můžeme nabrat hráče, kteří nechtějí platit na soupisku jen za nějaké minimální členské a oni pak s námi můžou část sezony absolvovat za nějakých dohodnutých podmínek je jasné. Ale to se musí dohodnout na ustanovující schůzi.

Bohužel nemám čas se o to starat, ale snad by pomohl i Láďa, kdysi už jeden klub založil nebo studentíci by mohli nějaký čas objetovat a lecos zařídit, já bohužel v práci začínám a tudíž to tam nezvládám - sem tam 10 hodin a více, a proto toho víc nestihnu. Věřim, že pokud máme házenou rádi, tak příští sezonu odehrajeme a pak se uvidí.

Hlavně pište co si o tom myslíte a kdo by do tho šel.
                                                                                Čus ŠiMi.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

soutěž 2

(inthe666abyss, 11. 3. 2010 23:18)

navíc si myslim,že pro některý z nás je to asi poslední šance si závodně zahrát a pro služebně mladší zase dobrá zkušenost

soutěž

(inthe666abyss, 11. 3. 2010 23:11)

Zdar,já jsem pro,1500,- fakt není mnoho.Navíc bych mohl oslovit několik sponzorů.Myslim,že Hajčus by do toho šel též.Nahrubo jsme to probrali v práci.Zítra mám odpolední,ale snad se dostavim,Martin ne

Je to jen 16 zápasů za sezonu

(ŠiMi, 11. 3. 2010 20:59)

Přémo je to jen 16 zápasů za sezonu, není to týden co týden a domácí zápas zabere jen 1,5 h čistého času /+- :-)/ a bez Tebe to Vážně nemá cenu, tak to zvaž. Funkce se nepřidělují, ale volí a pokladník je 2. nejdůležitější funkce a minimálně tu si zasloužíš. Už sem kontaktoval Laskiho a zkusí se zeptat na zapůjčení dresů z PMS - ono to pude :-)

pokladník

(Kuba, 11. 3. 2010 19:32)

Chápu-li to dobře, Přéma nechce být pokladník, ale s funkcí klíčového hráče počítá :-)

Protože jestli odmítá i tento post, tak se asi velký sen o návratu sedlčanské házené na úvodní stranu Sedlčanského kraje rozplývá!

Lenost

(Přemek, 11. 3. 2010 19:17)

Ahoj.

Za sebe mohu říct, že jsem po celém týdnu v práci tak vyflusaný, že se mi nechce vzdávat volného dne (nebo půldne) o víkendu. Je to sice sobecké, ale tohle pro házenou obětovat nechci. Ještě tak možná dvakrát za sezónu jet na celodenní turnaj, to by byla jiná.

Nominace na pokladníka si vážím. Ale myslím si, že pokladníkem by měl být někdo ráznější, kdo se nebojí vymáhat dlužné peníze a kdo je schopný prosazovat dohodnutá pravidla.

Naštěstí máme ještě dalších 24 :-) hráčů, takže nejsem až tak klíčový.

Takový je tedy můj názor.

povídavý trénink

(Kuba, 11. 3. 2010 19:13)

Svolejte všechny kamarády a známé, co se kdy v házené objevili (Zdeněk Dvořák, Miloš, Láďa a další legendy) a v pátek se o tom může diskutovat...musí ale opravdu přijít pokud možno každý, kdo by připadal v úvahu (ať jako hráč, trenér, manažer,...). Takže Martinova ještě nemohoucí noha by neměla být výmluva, Patrikova řídká stolice po babiččině bramborovém salátu také ne, ....

Bude-li nás tam 10, nemá to smysl!!!

(neudělal-li Zdenda při výpočtu financí chybu a 1500,- je skutečný náklad, tak je to naprosto směšná částka)

Odepíšu mu zítra a pošlu mobil na sebe

(ŠiMi, 11. 3. 2010 18:57)

Já mu zítra odepíšu a pošlu mobil na sebe a můžu se s nim domluvit, ale chtělo by to, aby sme se tu shodli, že na to stačíme a že to má smysl.