Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přiznejme si, že jen zmínka o soutěži dala pátečnímu tréninku úplně jiný rozměr. Již nešlo o trénink kamarádů, kteří si chtějí pro zábavu zahrát „třeba“ házenou, ale o trénink týmu házenkářů, kteří se připravují na soutěž /ať už 3. ligu, nebo raději Pražský přebor/.

 

O tom svědčil i 13 hráčů na palubovce /3 omluvení 1 zraněný/, pět míčů v počátečním tréninku, 2 gólmani, rozlišovací dresy a vysoké nasazení. A jak se hrálo?

 

Žlutí: tým bez typického střelce: Laski, ŠiMi, Šimi, Pišulka, Honza, Ondra a Katka

Barevní: tým početně slabší: Přemek, David, Kuba, Dárek, Tomáš a Karel.

 

Začalo se zostra, přeci jen plná palubovka dělala problémy hráčům uvyklým na spoustu prostoru, nasazení a rychlost hry nasvědčovala tomu, že opět zažijeme mimořádný trénink. První gól vstřelili barevní, ale pak vzali hru pevně do svých rukou žlutí a utekli až na rozdíl 7:2 a skóre stále narůstalo, To by nesměl být Přemek Přemkem, aby tohle dopustil a tak se postupně hra úplně změnila a barevné družstvo podpořené výjimečným výkonem gólmana a skvělými individuálními výkony získalo vedení až o 5 branek, ale to zas rozlítilo Pišulku, který začal předvádět házenou z dimenzí blížících se házenkářskému nebi a hra se opět vyrovnala. Do 2 brankové loterie se šlo za vyrovnaného stavu a tam se projevila větší vyrovnanost barevného týmu a po dvou brejkových situacích zakončené Tomášem barevní strhli vítězství na svou stranu.

 

Rozbor hráčů: Pišulka hrál výborně v první a poslední třetině hry, kdy hru tvořil a na něj až chladnokrevně zakončoval, ŠiMi se snažil spíše hru rozehrávat, ale také dost střílel z dálky a většinou neúspěšně, zcela u něj chyběli průniky soupeřovou obranou, Katka hrála svůj standart, jako vždy se dokázala dostat do spousty střeleckých pozic, ale bylo vidět, že po nemoci má problém se zakončením. Šimi hrál netradičně spojku i křídlo a zejména na spojce bylo vidět, že ví jak se má hrát a ukázal svůj potenciál. Ondra opět ukázal, že má talentu na rozdávání, ale po té co byl přesunut na levé křídlo přestával být produktivní /to bylo překvapení/. Malda hrál povětšinou na spojce a také dokázal přesvědčit o své univerzálnosti, často procházel obranou a výborně zakončoval, při hře na 2 však udělal malou chybku, která žluté stála vítězství J. Laski odchytal dobrý zápas. Co měl chytit chytil a mnohokrát se vytáhl při pokusech Přemka, Davida a Kuby, ještě by měl zlepšit úspěšnost proti Tomášovi a Dárkovi a jeho výkon by byl excelentí.

 

V týmu barevných předvedl heroický výkon Přemek, který hrál v jakémsi tranzu a byl k nezastavení. Jeho výkon byl podpořen dobře hrajícím Kubou a Davidem a vynikající hrou Dárečka a Tomáše, jenž dlouho nebyl, ale o svých Kvalitách přesvědčil. Karel chytil vynikající formu v bráně a okamžiky byl takřka neprůstřelný.

 

Celkově byl trénink velmi nadprůměrný a doufám, že se takové budou opakovat. Od příště se změní formát tréninku, nebude tolik herní a bude mít určeného trenéra. Vedení tréninků se dobrovolně ujal Karel, za což mu patří velký dík.

 

Informace o klubu. Hráči se spontánně rozhodli založit klub, v plánu je od příštího ročníku přihlásit soutěž. Stále jsou ve hře 2 varianty a to buďto hrát 3. ligu – nebo /a to je preferovaná varianta/ přihlásit Pražský přebor.

 

Seznam hráčů s kterými se počítá /již se vyjádřili/:

Karel, Laski, Přemek, David, Kuba D., Kuba P., ŠiMi, Šimi, Pišulka H., Hajčus, Malda, Standa, Ondra,

 

Hráči, kteří nesplňují věkovou hranici a zkusíme jim vyjednat výjimku budou-li mít zájem:

 

Dárek, Patrik, Tomáš

 

Hráči, kteří se zatím nevyjádřili:

 

Patrik P., Jirka P., Martin Vodňanský, Milda Mácha, Zdenda Dvořák,

 

Ty hráče jsem tahal jen tak z hlavy, tak pokud jsem na někoho zapomněl tak se omlouvám a hned se dopište do komentářů.

 

                                                           Sportu zdar a házené zvlášť

                                                                                                                      ŠiMi

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

omluva

(buri, 18. 3. 2010 22:43)

nazdárek kašpárek,zasílám omluvný list.Nezúčastním se prvního řádného tréninku,neb odjíždím na koncík legendy US death-u SUFFOCATION.

soutěž

(Kuba, 16. 3. 2010 0:46)

Však verdikt už je jasný - hrát budeme...ale musí chodit minimálně 12 lidí na trénink!! :-)

Konference

(Karel, 15. 3. 2010 23:31)

ŠiMI,

dnes přesně nevím co bude příští pátek, ale předpokládám že bychom tam měli být a zkusit zjistit podmínky obou soutěží, náladu na mimopražské a pod.
V pátek se domluvíme.

Konference STČ Kraje

(ŠiMi, 15. 3. 2010 21:38)

Vážení sportovní přátelé,

zveme Vás na řádnou konferenci Středočeského svazu házené, která se uskuteční dne 26. března 2010 od 16.30 hodin v salónku restaurace
U Ježka, Praha 10, U Vršovického nádraží 24.

Neměl by někdo čas tam se mnou zajít, ať tam nemluvim za všechny. Myslim, že bychom se měli rozhodnout teď, jestli hrát nebo ne! Založení klubu necháme na duben, vstup do SH na květen, v červnu odehrajem 2 přáteláky a v červenci se rozhodnem.... Nepřijde Vám to takový rozvláčný, oni nás zvou na konferenci, my chceme dohodnout podmínky kam nás zařadí a budeme dělat mrtvý brouky? Neni to divný? Já tam půjdu, vysvětlim jim jak na tom sme atd., ale neměli bychom opravdu spíš začít jednat - Říct jasné ano atd., Nebo jim tam mam říct, že napřed potřebujeme potrénovat a pak se uvidí ať se nezlobí? Buďme prosím korektní - na konferenci by měl jet prezident, máme ho, máme člověka, který to chce dělat, neměli bychom ho přeci jenom alespoň neformálně zvolit v tajném hlasování?

Patrik

(ŠiMi, 15. 3. 2010 10:07)

Sory Patrik, ale ber to z té lepší stránky, vypadáš mladší než ve skutečnosti jsi. To se Ti jednou bude hodit. Budeš přesunut do kategorie splňuje :-)

věková hranice

(Kuba, 14. 3. 2010 19:47)

Ale splňuješ - ale Zdeněk nějak neovládá počty :-D

xxxx

(Patrik, 14. 3. 2010 16:34)

Ahoj

Já bych měl dotaz proč nesplňuji věkovou hranici když jsem ročník 1993 a to v minulém článku bylo psáno od ročníku 93.Zatim dík za odpověď